Starta ett rockband

Last modified date

Du som har ett intresse för rockmusik och vill starta ett eget band har ett antal saker du måste tänka på. Det allra viktigaste du behöver är självklart andra medlemmar. Du bör leta efter personer som har samma höga passion för musiken som du själv. Nöj dig inte med de som endast verkar vara halvintresserade. Det är även viktigt att alla medlemmar i bandet är drivna till samma håll. Skulle halva gruppen ha andra prioriteringar än du själv kommer det inte fungera.

När du har medlemmar är det dags att bestämma vilken typ av rock ni ska spela, covers eller egna låtar. Vid skrivandet av egna låtar får du räkna med ännu mer jobb för gruppen. Väljer ni covers istället måste ni endast lära er färdiga låtar.

Replokal och utrustning är ett viktigt steg med att komma igång som grupp. Det finns begagnade instrument att köpa ifall medlemmarna inte redan äger egna. Allt eftersom ni blir bättre kan ni skaffa dyrare utrustning och instrument. Replokaler kan vara lite svårare att hitta, dock brukar det finnas byggnader i de flesta städer där ni kan hyra en lokal att öva i.

kalle